Inside Scoop: A Monochrome Hillside Abode in Norway

05.06.18

 

Hey guys, we are dropping in today to share a beautiful, Nordic home tour we shot while visiting design duo Kine and Kristoffer in Drammen, Norway late last year. Remember we took you on a tour of their studio? Both spaces have recently published in a 24 page spread in the Norwegian magazine Interiør Magasinet and we are thrilled to share their home with you today too. With sweeping views across the valley and their own bamboo furniture designs peppered through each space, Kine and Kristoffer have created a deeply personal haven rooted in their appreciation for sustainability and function, all with a minimalistic yet warm Nordic aesthetic. We think you’ll love it, so read on for a full tour!

When design duo Kine Ask Stenersen and Kristoffer Eng relocated from Oslo to their home town of Drammen four years ago, the main agenda was finding a home for their growing family. Expecting their first child at the time, they fell for their hillside abode for the space, functionality and sense of tranquillity it offered.

“We spent our twenties living in Oslo, but we are both originally from Drammen. We never thought we would move back home, not until we had our son and we suddenly we had someone else to think about besides ourselves. At the same time, Ask og Eng came into the works and having a space here in Drammen instead of Oslo made more sense logistically.” The couple made the leap and found a charming home overlooking Drammen suitable for family living, and just a stone’s throw from their studio space. Get the full scoop

Inside Scoop: Belgian Country Charm

29.06.17

Just recently we jumped in the car and drove to the bottom of the country and just over the Belgian border, to style and shoot a charming old country house. The moment we stepped inside we fell for the striking patterned floor tiles (original to the house and discovered by accident) and the rest was history. Aside from being completely charming herself, the home of Liza van der Stouwe of Atelier Rozijntjes, her husband Vincent and their three children is far too charming not to share, and having recently featured in vtwonen magazine, we felt it was high time we brought you a long overdue ‘Inside Scoop’. We hope you enjoy this full home tour of a family abode bursting with Belgian country charm every bit as much as we enjoyed documenting it. Let’s jump straight in, shall we?

Living a country life in Belgium wasn’t exactly the dream for high school sweethearts Liza and Vincent, who took over the rental of their 182m2 house a decade ago, falling for it’s charm, spaciousness and sweeping views the moment they stepped inside. The elderly landlords granted liberty to update the dated interior to their heart’s content with one condition – that the wooden staircase and upstairs floorboards remain intact. Get the full scoop

Interior Design Reveal: Project Kralingen

21.07.17

Hey guys, dropping in today to share one of our most recent interior design projects! We started this one in January this year for a young couple – one of whom is architect partner Stefan Prins of Rotterdam-based Powerhouse Company – who have spent the last three years tirelessly designing and building their dream ‘green’ home in an up-and-coming neighbourhood in Rotterdam. It was such an honour to have been asked to help them with the interior design and we are all thrilled with the results. Take a tour of their beautiful, contemporary home below!

When we started this project, it was the middle of winter and the house was in the throws of being built. Our clients were ready for a warm and cozy home and literally couldn’t wait to get started on the interior design after all the design and build work. We didn’t need any more persuasion before getting straight to work on the concepts for the living and dining area. We have corralled together our design inspiration, the design process and of course the full tour of the finished spaces.
Get the full scoop

ProjectDelft | Sustainable Kitchen Renovation

26.04.19

Hey guys, Holly here. If you follow us on Instagram you’ll know that I’ve been working on a secret project behind the scenes – my own home renovation. It’s been a rather epic adventure that I’ve kept tightly under wraps for the last year while I navigated the chaos that was unfolding around me including living in the middle of a building site, a busy schedule at the studio working on other design projects, the usual hustle and bustle of family life, and all the while growing a human! Now that the dust has settled (literally) I am ready to share the results with you. On our Instagram feed you can find the whole renovation progress under our story highlight called ‘ProjectDelft‘. After a suspenseful three days sharing the dirty work, it brings me so much pride and joy to share with you the first reveal of this series – our brand new kitchen!

Step inside our new and drastically improved ground floor, through a set of glass doors that brings you directly into a beautiful kitchen, designed by Avenue Design Studio and brought together in collaboration with Ask og Eng, our friends in Norway who make sustainable kitchens and furniture out of bamboo. As you might remember we visited them at their home and studio to create a series of photographs a while back and it was there in their Drammen workspace that I feel in love. Hard. The grain, the finishes, the organic properties and minimalistic sensibilities of the material were speaking to me in a big way. When it came to designing a kitchen for my own home shortly after that trip, I wasted no time in reaching out to Kine and Kristoffer of Ask og Eng.   Get the full scoop

A BIG Announcement!

07.05.17

I’ve been hinting that there’s been something exciting brewing behind the scenes here at Avenue for a while now, something that has been all encompassing, scary, thrilling and at the same time calming. Today, finally, after months and months of scheming, organising, analysing and planning, I can share my news with you. I have a business partner! I now share Avenue with Hedda Pier, an interior designer who is not only highly skilled but has been one of my best friends since living in The Netherlands and someone who has unwaveringly offered me support, inspiration and encouragement. That there are now two faces behind a business and brand that has become almost a personal extension of myself is both thrilling and terrifying, for both of us, but I have never felt more calm, creative and in control as I have since we merged in January officially as Avenue Design Studio.

Hanke_Arkenbout_avenue_design_studio-055

The past two years has been incredibly fast moving for me work-wise and I have grown in leaps on both a personal and professional level. I have split myself between the two sides of Avenue – designing for projects and photographing for magazines and brands – while having two interns who work every day (from the studio in my home), as well as maintaining the blog and social media accounts. I have travelled for work, which is always wonderful but also puts a strain on the work load back home not to mention family life, and have at times been overwhelmed by the fast pace of my working life and the impact the last year of juggling has has on the things I aspire to be doing more of – shooting projects, spaces, people and places, creating original content for the blog, creating and seeking out inspiration in new forms, building new relationships and having fresh new experiences. At the end of the day, if you’re constantly running, there’s little time and energy for creativity and making strategic plans to ensure goals are met. I have big goals and only one set of hands. I see potential in the business I have grown, but have at times felt paralysed with fear to take risks (big and small) and have felt a missing element for a long time. Someone to share the ups, downs, accomplishments, epic fails, inspiration and experiences with. Someone who shares my passion and dreams. I am a people person and solo enterprise can be a lonely thing, I can tell you. And while I regularly collaborate with other creatives, I have intrinsically felt this void for a while. Get the full scoop

Project R | The Living Room

12.02.18

It’s always exciting to reach the end of a project but to see it published in print makes it that much more rewarding. When our client enlisted us to help her with her home at the end of 2016, the main agenda was to apply a fresh layer of style, personality, function and a overall sense of cohesion to her newly renovated abode which she shares with her husband and two children. The results are a characteristic and layered residence that blends modest sophistication with a muted but joyful palette, with an overarching family atmosphere. Today we are thrilled to see this home featured in a huge 16 page spread in the Dutch title vtwonen magazine and thought it would be fun for those of you who read this blog but don’t have access to vtwonen, to walk you through each space over the coming week. We’ll be sharing the living area, kitchen, play room, kids bedroom and guest bedroom plus a ton of resources so you can shop the tour yourselves. Let’s start today with the living room!

Renovator and project manager by profession, our client had already tackled the structural aspects of her spacious home, with the goal of creating a sense of comfort in what was otherwise a large and uninviting living space on the ground floor. When we stepped in, the starting point was clear with various interesting areas and a host of furniture to work with. While we like to work from the base upwards, the leg work had already been put, our client having already reworked the layout to maximise the functionality of each area. In the living room, what was initially a very large open space had been divided into various rooms and created an interesting yet functional home for her family of four. All  that was missing the finishing touch and a sense of cohesiveness throughout, and that’s where we come in!

Get the full scoop

Project H – The Living Room

22.03.18

Annnnd we’re back with another wrapped up project (happy dance!) and this time you may have recognised the name in the header. The Project H bedroom is by far one of our most pinned, liked, commented projects ever and we are still getting emails and compliments on it two years on. We showed you the home office shortly after the bedroom went live, and today (better late than never, right?) we are pleased to share with you the recently completed living room.

With a strong preference for neutrals, our client returned to us for phase two of her home redesign with the request to finish off her living room and sitting areas, as well as the kitchen. She had already invested in a few key pieces and inherently has a wonderful eye for design, but was missing the red thread that ties everything together. Over the course of many months, we slowly replaced all the major furniture, and then installed new rugs, lighting, curtains, art and accessories. The goal was a textured, clean living area that felt calm and serene. Detailed but understated. The client was happy with a base of oak floors and crisp white walls but we wanted to warm up the space, using a palette of whites.

Get the full scoop

A New Room for Lola

12.11.18

Hi guys, it’s Holly! As you may know from our recent Instagram announcement, I am due to have my second baby in February, which means Lola is going to be a big sister! At the age of nearly 8, this is a pretty big deal for her – and us. In preparation for the new arrival, we felt it was important to get Lola settled into her new role as soon as possible, starting with a fresh and more functional new ‘big girl’ space as we start to transition our home to accommodate the new little person. We decided to move her to a new bedroom (across the hall from her old room) which offered more room for a larger desk area. In fact you might recognise the space, it’s our old bedroom! Read below how we have transformed the space into a sweet but sophisticated little room for our big girl, using lots of what we already had plus a few new pieces against a beautiful Farrow & Ball backdrop.

You’ll remember from our bedroom reveal that this room started off all colours of the rainbow, then swiftly received a good lathering of white paint across all surfaces. This satisfied us for the time being while we enjoyed a crisp, clean bedroom (this was back in 2015) while we renovated other areas of the house. For Lola’s new room, I wanted to give her a playful but more grown up and personal space to accommodate her creativity and meet her needs more than the old room did. A warm and inviting room, with a neutral base but certainly not bland. I have loved Farrow & Ball’s Tourbillon wallpaper for the longest time, and though I am not generally a ‘wallpaper person’, I found the perfect opportunity to use it when designing this new room. Get the full scoop