Archive for the ‘Inside Scoop’ Category

A New Room for Lola

November 12th, 2018

Hi guys, it’s Holly! As you may know from our recent Instagram announcement, I am due to have my second baby in February, which means Lola is going to be a big sister! At the age of nearly 8, this is a pretty big deal for her – and us. In preparation for the new arrival, we felt it was important to get Lola settled into her new role as soon as possible, starting with a fresh and more functional new ‘big girl’ space as we start to transition our home to accommodate the new little person. We decided to move her to a new bedroom (across the hall from her old room) which offered more room for a larger desk area. In fact you might recognise the space, it’s our old bedroom! Read below how we have transformed the space into a sweet but sophisticated little room for our big girl, using lots of what we already had plus a few new pieces against a beautiful Farrow & Ball backdrop.

You’ll remember from our bedroom reveal that this room started off all colours of the rainbow, then swiftly received a good lathering of white paint across all surfaces. This satisfied us for the time being while we enjoyed a crisp, clean bedroom (this was back in 2015) while we renovated other areas of the house. For Lola’s new room, I wanted to give her a playful but more grown up and personal space to accommodate her creativity and meet her needs more than the old room did. A warm and inviting room, with a neutral base but certainly not bland. I have loved Farrow & Ball’s Tourbillon wallpaper for the longest time, and though I am not generally a ‘wallpaper person’, I found the perfect opportunity to use it when designing this new room. Get the full scoop

Inside Scoop: A Monochrome Hillside Abode in Norway

June 5th, 2018

 

Hey guys, we are dropping in today to share a beautiful, Nordic home tour we shot while visiting design duo Kine and Kristoffer in Drammen, Norway late last year. Remember we took you on a tour of their studio? Both spaces have recently published in a 24 page spread in the Norwegian magazine Interiør Magasinet and we are thrilled to share their home with you today too. With sweeping views across the valley and their own bamboo furniture designs peppered through each space, Kine and Kristoffer have created a deeply personal haven rooted in their appreciation for sustainability and function, all with a minimalistic yet warm Nordic aesthetic. We think you’ll love it, so read on for a full tour!

When design duo Kine Ask Stenersen and Kristoffer Eng relocated from Oslo to their home town of Drammen four years ago, the main agenda was finding a home for their growing family. Expecting their first child at the time, they fell for their hillside abode for the space, functionality and sense of tranquillity it offered.

“We spent our twenties living in Oslo, but we are both originally from Drammen. We never thought we would move back home, not until we had our son and we suddenly we had someone else to think about besides ourselves. At the same time, Ask og Eng came into the works and having a space here in Drammen instead of Oslo made more sense logistically.” The couple made the leap and found a charming home overlooking Drammen suitable for family living, and just a stone’s throw from their studio space. Get the full scoop

Old Project, Fresh New Update

April 24th, 2018

Today we’re excited to share this impromptu little shoot we did during a recent installation at a client’s home, giving an old interior design project a fresh new update with some new accessories and lighting. We wanted to show you this because it is a great example of a relatively small yet impactful styling project. Get ready for some serious selfie envy!

I (Hedda) completed this renovation in 2015 (before our merge as Avenue Design Studio). I was hired to help renovate a 1890’s townhouse in The Hague from a tired old office building to a beautiful family home. It was a 6-month, full tear-out project on four floors and the end result is still one of my personal favourites; it even includes a separate granny flat / rental apartment on the ground floor. The original period features were brought back and highlighted during the build, and the base we created is truly timeless. This is illustrated by the gorgeous kitchen featuring a terrazzo worktop with built in terrazzo sink, oak-lined niches creating ceiling-high shelving and a collection of beautiful ceramics, kitchenware, and accessories. We loved returning to this gorgeous project after so much time has passed to see that it’s just as lovely as it was when it was first installed.  Get the full scoop

Project H | The Kitchen

April 17th, 2018

You’ve seen the bedroom, home office, living room and today we are excited to show you the Project H Kitchen. This space wasn’t a full redesign but rather a ‘restyle’ using the existing kitchen base and general layout and adding depth, texture and a few key pieces to result in a cohesive relationship to the rest of the room, which opens into the living spaces. Let’s jump straight in!

When we started this project in 2016 the bedroom and home office upstairs were the primary focus, and later the downstairs area became a priority. Our client wanted the same sense of calm and consistency we were able to deliver in the upstairs rooms, and when she returned to us for phase two of her home redesign with the request to finish off her living room and kitchen the brief was to use as much of the exiting elements as possible while layering in key pieces and texture, with the goal of marrying the spaces in terms of style.  Get the full scoop

Project H – The Living Room

March 22nd, 2018

Annnnd we’re back with another wrapped up project (happy dance!) and this time you may have recognised the name in the header. The Project H bedroom is by far one of our most pinned, liked, commented projects ever and we are still getting emails and compliments on it two years on. We showed you the home office shortly after the bedroom went live, and today (better late than never, right?) we are pleased to share with you the recently completed living room.

With a strong preference for neutrals, our client returned to us for phase two of her home redesign with the request to finish off her living room and sitting areas, as well as the kitchen. She had already invested in a few key pieces and inherently has a wonderful eye for design, but was missing the red thread that ties everything together. Over the course of many months, we slowly replaced all the major furniture, and then installed new rugs, lighting, curtains, art and accessories. The goal was a textured, clean living area that felt calm and serene. Detailed but understated. The client was happy with a base of oak floors and crisp white walls but we wanted to warm up the space, using a palette of whites.

Get the full scoop

Project R | The Play Room

February 14th, 2018

We’re back today to share another space in the Project R home we recently wrapped up – did you see the living room? We are so thrilled to see this home featured in a huge 16 page spread in the latest issue of vtwonen magazine that we are taking you on a room-by-room tour all week. Today we are taking you through the play room! With two young children our client wanted to create an inviting space where they could play, create, relax and explore. Here’s what we came up with!

A bit of a recap on this project: When our client enlisted us to help her with her home at the end of 2016, the goal was to add style, personality, function and a overall sense of cohesion to her newly renovated family home. Characteristic, layered and collected with a muted but joyful palette and an overarching family atmosphere was the brief. Let’s jump right in! Get the full scoop

Project R | The Living Room

February 12th, 2018

It’s always exciting to reach the end of a project but to see it published in print makes it that much more rewarding. When our client enlisted us to help her with her home at the end of 2016, the main agenda was to apply a fresh layer of style, personality, function and a overall sense of cohesion to her newly renovated abode which she shares with her husband and two children. The results are a characteristic and layered residence that blends modest sophistication with a muted but joyful palette, with an overarching family atmosphere. Today we are thrilled to see this home featured in a huge 16 page spread in the Dutch title vtwonen magazine and thought it would be fun for those of you who read this blog but don’t have access to vtwonen, to walk you through each space over the coming week. We’ll be sharing the living area, kitchen, play room, kids bedroom and guest bedroom plus a ton of resources so you can shop the tour yourselves. Let’s start today with the living room!

Renovator and project manager by profession, our client had already tackled the structural aspects of her spacious home, with the goal of creating a sense of comfort in what was otherwise a large and uninviting living space on the ground floor. When we stepped in, the starting point was clear with various interesting areas and a host of furniture to work with. While we like to work from the base upwards, the leg work had already been put, our client having already reworked the layout to maximise the functionality of each area. In the living room, what was initially a very large open space had been divided into various rooms and created an interesting yet functional home for her family of four. All  that was missing the finishing touch and a sense of cohesiveness throughout, and that’s where we come in!

Get the full scoop

Studio Tour: Ask og Eng

December 15th, 2017

One of the things we love most about social media are the connections we have been able to make, the friendships that have been forged, the creative collaborations that have been made a possibility and the inspiration that we are fortunate to have access to on a daily basis. Instagram has been such an integral medium for us to be able to share our own projects and inspire others along the way, but to be inspired ourselves by incredible creative talent all over the globe. One such talent is the Norwegian duo Kine Ask Stenersen and Kristoffer Eng behind Ask og Eng. We connected over Instagram, immediately taken by their beautiful kitchens and overall design ethos, and before we knew it we were headed to Norway to capture their home and studio space on camera. Today, we are thrilled to bring you a full tour of their Drammen studio and showroom, where they design, present and create their bamboo kitchens and furniture.

Husband-and-wife team Kine and Kristoffer founded Ask og Eng in 2016, having designed and built their own sustainable kitchens and furniture over a number of years. Kine’s background in environmental geography and climate change combines with Kristoffer’s background in architecture, resulting in a beautiful brand in which clever design, functionality and sustainability play a key role. Jump into the tour to see where they work and just how beautiful their creations are >> Get the full scoop