Archive for the ‘Interior’ Category

A New Room for Lola

November 12th, 2018

Hi guys, it’s Holly! As you may know from our recent Instagram announcement, I am due to have my second baby in February, which means Lola is going to be a big sister! At the age of nearly 8, this is a pretty big deal for her – and us. In preparation for the new arrival, we felt it was important to get Lola settled into her new role as soon as possible, starting with a fresh and more functional new ‘big girl’ space as we start to transition our home to accommodate the new little person. We decided to move her to a new bedroom (across the hall from her old room) which offered more room for a larger desk area. In fact you might recognise the space, it’s our old bedroom! Read below how we have transformed the space into a sweet but sophisticated little room for our big girl, using lots of what we already had plus a few new pieces against a beautiful Farrow & Ball backdrop.

You’ll remember from our bedroom reveal that this room started off all colours of the rainbow, then swiftly received a good lathering of white paint across all surfaces. This satisfied us for the time being while we enjoyed a crisp, clean bedroom (this was back in 2015) while we renovated other areas of the house. For Lola’s new room, I wanted to give her a playful but more grown up and personal space to accommodate her creativity and meet her needs more than the old room did. A warm and inviting room, with a neutral base but certainly not bland. I have loved Farrow & Ball’s Tourbillon wallpaper for the longest time, and though I am not generally a ‘wallpaper person’, I found the perfect opportunity to use it when designing this new room. Get the full scoop

Inside Scoop: A Monochrome Hillside Abode in Norway

June 5th, 2018

 

Hey guys, we are dropping in today to share a beautiful, Nordic home tour we shot while visiting design duo Kine and Kristoffer in Drammen, Norway late last year. Remember we took you on a tour of their studio? Both spaces have recently published in a 24 page spread in the Norwegian magazine Interiør Magasinet and we are thrilled to share their home with you today too. With sweeping views across the valley and their own bamboo furniture designs peppered through each space, Kine and Kristoffer have created a deeply personal haven rooted in their appreciation for sustainability and function, all with a minimalistic yet warm Nordic aesthetic. We think you’ll love it, so read on for a full tour!

When design duo Kine Ask Stenersen and Kristoffer Eng relocated from Oslo to their home town of Drammen four years ago, the main agenda was finding a home for their growing family. Expecting their first child at the time, they fell for their hillside abode for the space, functionality and sense of tranquillity it offered.

“We spent our twenties living in Oslo, but we are both originally from Drammen. We never thought we would move back home, not until we had our son and we suddenly we had someone else to think about besides ourselves. At the same time, Ask og Eng came into the works and having a space here in Drammen instead of Oslo made more sense logistically.” The couple made the leap and found a charming home overlooking Drammen suitable for family living, and just a stone’s throw from their studio space. Get the full scoop

Old Project, Fresh New Update

April 24th, 2018

Today we’re excited to share this impromptu little shoot we did during a recent installation at a client’s home, giving an old interior design project a fresh new update with some new accessories and lighting. We wanted to show you this because it is a great example of a relatively small yet impactful styling project. Get ready for some serious selfie envy!

I (Hedda) completed this renovation in 2015 (before our merge as Avenue Design Studio). I was hired to help renovate a 1890’s townhouse in The Hague from a tired old office building to a beautiful family home. It was a 6-month, full tear-out project on four floors and the end result is still one of my personal favourites; it even includes a separate granny flat / rental apartment on the ground floor. The original period features were brought back and highlighted during the build, and the base we created is truly timeless. This is illustrated by the gorgeous kitchen featuring a terrazzo worktop with built in terrazzo sink, oak-lined niches creating ceiling-high shelving and a collection of beautiful ceramics, kitchenware, and accessories. We loved returning to this gorgeous project after so much time has passed to see that it’s just as lovely as it was when it was first installed.  Get the full scoop

Project H | The Kitchen

April 17th, 2018

You’ve seen the bedroom, home office, living room and today we are excited to show you the Project H Kitchen. This space wasn’t a full redesign but rather a ‘restyle’ using the existing kitchen base and general layout and adding depth, texture and a few key pieces to result in a cohesive relationship to the rest of the room, which opens into the living spaces. Let’s jump straight in!

When we started this project in 2016 the bedroom and home office upstairs were the primary focus, and later the downstairs area became a priority. Our client wanted the same sense of calm and consistency we were able to deliver in the upstairs rooms, and when she returned to us for phase two of her home redesign with the request to finish off her living room and kitchen the brief was to use as much of the exiting elements as possible while layering in key pieces and texture, with the goal of marrying the spaces in terms of style.  Get the full scoop

Studio Scenes | Rusty Cool Moodboard

April 6th, 2018

Who doesn’t love a good moodboard? Here in the studio we rely on mood boarding to keep our work and aesthetic fresh, current and consistent. When we moved into the studio over a year ago, one of the first projects we undertook was making a giant moodboard so we could visually express our ideas and it’s become a favourite element of the studio for all of us, is a conversation starter with our clients and makes for a bit of fun each time we change things up! We thought we’d drop in today to share our most recent inspiration board with you today.

The moodboard above was our first and gosh, was it fun putting it together. You can see more of it (and the rest of the studio) HERE. We had ideas and inspiration coming from everywhere having just merged to form Avenue Design Studio and it was so gratifying putting all of it together to create a central style board that we felt was a representation of where we were taking Avenue together. Fast forward many months, several projects, and even more inspiration and it was time for a change. Here’s what our team came up with for fall/winter, which we will be changing up again soon with the change of season. Before we do, we felt it was worth documenting our rusty cool moodboard and sharing with you. Take a peek! Get the full scoop

Project H – The Living Room

March 22nd, 2018

Annnnd we’re back with another wrapped up project (happy dance!) and this time you may have recognised the name in the header. The Project H bedroom is by far one of our most pinned, liked, commented projects ever and we are still getting emails and compliments on it two years on. We showed you the home office shortly after the bedroom went live, and today (better late than never, right?) we are pleased to share with you the recently completed living room.

With a strong preference for neutrals, our client returned to us for phase two of her home redesign with the request to finish off her living room and sitting areas, as well as the kitchen. She had already invested in a few key pieces and inherently has a wonderful eye for design, but was missing the red thread that ties everything together. Over the course of many months, we slowly replaced all the major furniture, and then installed new rugs, lighting, curtains, art and accessories. The goal was a textured, clean living area that felt calm and serene. Detailed but understated. The client was happy with a base of oak floors and crisp white walls but we wanted to warm up the space, using a palette of whites.

Get the full scoop

Project R | Little Girl’s Bedroom

February 21st, 2018

Are you guys enjoying the Project R series? Today we are back with another room reveal, this time a sweet little girls’ space. Our client enlisted us to help her with her home at the end of 2016, with the goal of adding style, personality, function and a overall sense of cohesion to her newly renovated family home. We layered in a muted colour palette, lots of texture and cohesive accessories to bring this family home to life. We are so thrilled to see the whole house featured in the Dutch magazine vtwonen this month that we thought we’d give you guys the full treatment, sharing our sources along the way! We have shown you the living room, the play room and now the sweetest little girl’s room we think you’ll love.

Our client was deeply inspired by a very special room tour she had spotted here on the blog that you might recall – Lola’s bedroom. So much so, that for her own daughter we adopted many of the same ideas including half painted walls, soft linens, clever storage solutions and a sweet palette fit for a princess. It’s always such a compliment to know that our spaces inspire others and we were more than pleased for the same love to be applied to this room as it was in Lola’s. With the bed and a few heirloom pieces already in place, we layered in the softness to create a charming space that any little lady would love!  Get the full scoop

Project R | The Play Room

February 14th, 2018

We’re back today to share another space in the Project R home we recently wrapped up – did you see the living room? We are so thrilled to see this home featured in a huge 16 page spread in the latest issue of vtwonen magazine that we are taking you on a room-by-room tour all week. Today we are taking you through the play room! With two young children our client wanted to create an inviting space where they could play, create, relax and explore. Here’s what we came up with!

A bit of a recap on this project: When our client enlisted us to help her with her home at the end of 2016, the goal was to add style, personality, function and a overall sense of cohesion to her newly renovated family home. Characteristic, layered and collected with a muted but joyful palette and an overarching family atmosphere was the brief. Let’s jump right in! Get the full scoop