Archive for the ‘Styling’ Category

NEWS: We have a new website!

October 1st, 2019

We have some exciting news to share with you! From now on, we will be operating Avenue Design Studio from a brand new space on the internet.

Today we officially launch our website:

www.avenue-designstudio.com

Avenue Lifestyle blog has been a meaningful and important part of the Avenue journey, and very personal to it’s initial founder Holly Marder for many years. Over time we have seen the shift from lifestyle content ranging from interiors to food (styling), photography, weddings and travel to more and more exclusive interiors based content, and particularly in recent years, our own design work. Those of you who have followed along will know that closing this chapter is an emotional but natural next step. We have been working towards building a new website ever since we merged three years ago to form Avenue Design Studio, and have been busy behind the scenes to reach that goal. In that time, Instagram slowly became the more prevalent platform for us to share our work, inspiration, project progress and everything in between, while sharing on the blog felt less and less relevant. We felt it was time to launch a new platform which is a true representation of who we are, what we do and where we are going. We are delighted to share a select handful of projects we are most proud of in our new Portfolio, and will continue to share snippets of our work and lives in the new Journal.

We hope you enjoy following along on the new website and want to thank you for your continued support over the years. See you on the flip side!

Holly & Hedda

Project Delft | Light-Filled Living Room

May 29th, 2019

Hey guys, it’s Holly here and I’m back to share with you the other half of my personal project, the recent renovation works in my home in Delft. As you’ll recall from the last post we extended the lower floor of our home to make space for a larger kitchen (read all about that here) and larger living space. On our Instagram feed you can find the whole renovation progress under our story highlight called ‘ProjectDelft‘ if you need to catch up on the backstory a bit. But today we are opening our doors to you again and sharing with you the new living room.

The goal in this extended space was to create a luminous, light-filled living area that feels spacious despite it’s humble size, with plenty of contrast and materiality to counterbalance it’s pared back sensibilities. The result is a clean, casual yet layered room that allows for maximum light no matter the season.

Get the full scoop

ProjectDelft | Sustainable Kitchen Renovation

April 26th, 2019

Hey guys, Holly here. If you follow us on Instagram you’ll know that I’ve been working on a secret project behind the scenes – my own home renovation. It’s been a rather epic adventure that I’ve kept tightly under wraps for the last year while I navigated the chaos that was unfolding around me including living in the middle of a building site, a busy schedule at the studio working on other design projects, the usual hustle and bustle of family life, and all the while growing a human! Now that the dust has settled (literally) I am ready to share the results with you. On our Instagram feed you can find the whole renovation progress under our story highlight called ‘ProjectDelft‘. After a suspenseful three days sharing the dirty work, it brings me so much pride and joy to share with you the first reveal of this series – our brand new kitchen!

Step inside our new and drastically improved ground floor, through a set of glass doors that brings you directly into a beautiful kitchen, designed by Avenue Design Studio and brought together in collaboration with Ask og Eng, our friends in Norway who make sustainable kitchens and furniture out of bamboo. As you might remember we visited them at their home and studio to create a series of photographs a while back and it was there in their Drammen workspace that I feel in love. Hard. The grain, the finishes, the organic properties and minimalistic sensibilities of the material were speaking to me in a big way. When it came to designing a kitchen for my own home shortly after that trip, I wasted no time in reaching out to Kine and Kristoffer of Ask og Eng.   Get the full scoop

Light to Dark: Transitioning your Living with the Light

December 19th, 2018

As we transition between the seasons, feeling that sense of renewal and change in the home is every bit as satisfying to the soul as experiencing the changes outdoors. Here in Europe, the light drops so much as winter rolls in that it always inspires us to give things a bit of a refresh and make our homes extra cosy, adding a richer, warmer palette and soft textiles to make those cold evenings all the more comfortable. No major updates needed, but simply swapping out the textiles and a few accessories can make such an impact and today we are excited to share how we have done just that, transitioning the living space from light to dark, in collaboration with Bemz.

Have you heard of Bemz before? They are a Swedish label providing beautiful covers for best-selling current and discontinued Ikea sofas and chairs. They offer a huge range of fabrics in their in-house sofa cover collection but also work in collaboration with well known designers including Designers Guild, Christian Lacroix and Tom Dixon. For this project we chose to work with their collection of Designers Guild fabrics for the renowned quality we know and love of the esteemed British brand, combined with the simple and contemporary Söderhamn sofa. Click through to see what we came up with!

Get the full scoop

A New Room for Lola

November 12th, 2018

Hi guys, it’s Holly! As you may know from our recent Instagram announcement, I am due to have my second baby in February, which means Lola is going to be a big sister! At the age of nearly 8, this is a pretty big deal for her – and us. In preparation for the new arrival, we felt it was important to get Lola settled into her new role as soon as possible, starting with a fresh and more functional new ‘big girl’ space as we start to transition our home to accommodate the new little person. We decided to move her to a new bedroom (across the hall from her old room) which offered more room for a larger desk area. In fact you might recognise the space, it’s our old bedroom! Read below how we have transformed the space into a sweet but sophisticated little room for our big girl, using lots of what we already had plus a few new pieces against a beautiful Farrow & Ball backdrop.

You’ll remember from our bedroom reveal that this room started off all colours of the rainbow, then swiftly received a good lathering of white paint across all surfaces. This satisfied us for the time being while we enjoyed a crisp, clean bedroom (this was back in 2015) while we renovated other areas of the house. For Lola’s new room, I wanted to give her a playful but more grown up and personal space to accommodate her creativity and meet her needs more than the old room did. A warm and inviting room, with a neutral base but certainly not bland. I have loved Farrow & Ball’s Tourbillon wallpaper for the longest time, and though I am not generally a ‘wallpaper person’, I found the perfect opportunity to use it when designing this new room. Get the full scoop

Inside Scoop: A Monochrome Hillside Abode in Norway

June 5th, 2018

 

Hey guys, we are dropping in today to share a beautiful, Nordic home tour we shot while visiting design duo Kine and Kristoffer in Drammen, Norway late last year. Remember we took you on a tour of their studio? Both spaces have recently published in a 24 page spread in the Norwegian magazine Interiør Magasinet and we are thrilled to share their home with you today too. With sweeping views across the valley and their own bamboo furniture designs peppered through each space, Kine and Kristoffer have created a deeply personal haven rooted in their appreciation for sustainability and function, all with a minimalistic yet warm Nordic aesthetic. We think you’ll love it, so read on for a full tour!

When design duo Kine Ask Stenersen and Kristoffer Eng relocated from Oslo to their home town of Drammen four years ago, the main agenda was finding a home for their growing family. Expecting their first child at the time, they fell for their hillside abode for the space, functionality and sense of tranquillity it offered.

“We spent our twenties living in Oslo, but we are both originally from Drammen. We never thought we would move back home, not until we had our son and we suddenly we had someone else to think about besides ourselves. At the same time, Ask og Eng came into the works and having a space here in Drammen instead of Oslo made more sense logistically.” The couple made the leap and found a charming home overlooking Drammen suitable for family living, and just a stone’s throw from their studio space. Get the full scoop

Old Project, Fresh New Update

April 24th, 2018

Today we’re excited to share this impromptu little shoot we did during a recent installation at a client’s home, giving an old interior design project a fresh new update with some new accessories and lighting. We wanted to show you this because it is a great example of a relatively small yet impactful styling project. Get ready for some serious selfie envy!

I (Hedda) completed this renovation in 2015 (before our merge as Avenue Design Studio). I was hired to help renovate a 1890’s townhouse in The Hague from a tired old office building to a beautiful family home. It was a 6-month, full tear-out project on four floors and the end result is still one of my personal favourites; it even includes a separate granny flat / rental apartment on the ground floor. The original period features were brought back and highlighted during the build, and the base we created is truly timeless. This is illustrated by the gorgeous kitchen featuring a terrazzo worktop with built in terrazzo sink, oak-lined niches creating ceiling-high shelving and a collection of beautiful ceramics, kitchenware, and accessories. We loved returning to this gorgeous project after so much time has passed to see that it’s just as lovely as it was when it was first installed.  Get the full scoop

Project H | The Kitchen

April 17th, 2018

You’ve seen the bedroom, home office, living room and today we are excited to show you the Project H Kitchen. This space wasn’t a full redesign but rather a ‘restyle’ using the existing kitchen base and general layout and adding depth, texture and a few key pieces to result in a cohesive relationship to the rest of the room, which opens into the living spaces. Let’s jump straight in!

When we started this project in 2016 the bedroom and home office upstairs were the primary focus, and later the downstairs area became a priority. Our client wanted the same sense of calm and consistency we were able to deliver in the upstairs rooms, and when she returned to us for phase two of her home redesign with the request to finish off her living room and kitchen the brief was to use as much of the exiting elements as possible while layering in key pieces and texture, with the goal of marrying the spaces in terms of style.  Get the full scoop