Project R | Little Girl’s Bedroom

21.02.18

Are you guys enjoying the Project R series? Today we are back with another room reveal, this time a sweet little girls’ space. Our client enlisted us to help her with her home at the end of 2016, with the goal of adding style, personality, function and a overall sense of cohesion to her newly renovated family home. We layered in a muted colour palette, lots of texture and cohesive accessories to bring this family home to life. We are so thrilled to see the whole house featured in the Dutch magazine vtwonen this month that we thought we’d give you guys the full treatment, sharing our sources along the way! We have shown you the living room, the play room and now the sweetest little girl’s room we think you’ll love.

Our client was deeply inspired by a very special room tour she had spotted here on the blog that you might recall – Lola’s bedroom. So much so, that for her own daughter we adopted many of the same ideas including half painted walls, soft linens, clever storage solutions and a sweet palette fit for a princess. It’s always such a compliment to know that our spaces inspire others and we were more than pleased for the same love to be applied to this room as it was in Lola’s. With the bed and a few heirloom pieces already in place, we layered in the softness to create a charming space that any little lady would love!  Get the full scoop

Project R | The Play Room

14.02.18

We’re back today to share another space in the Project R home we recently wrapped up – did you see the living room? We are so thrilled to see this home featured in a huge 16 page spread in the latest issue of vtwonen magazine that we are taking you on a room-by-room tour all week. Today we are taking you through the play room! With two young children our client wanted to create an inviting space where they could play, create, relax and explore. Here’s what we came up with!

A bit of a recap on this project: When our client enlisted us to help her with her home at the end of 2016, the goal was to add style, personality, function and a overall sense of cohesion to her newly renovated family home. Characteristic, layered and collected with a muted but joyful palette and an overarching family atmosphere was the brief. Let’s jump right in! Get the full scoop

Project R | The Living Room

12.02.18

It’s always exciting to reach the end of a project but to see it published in print makes it that much more rewarding. When our client enlisted us to help her with her home at the end of 2016, the main agenda was to apply a fresh layer of style, personality, function and a overall sense of cohesion to her newly renovated abode which she shares with her husband and two children. The results are a characteristic and layered residence that blends modest sophistication with a muted but joyful palette, with an overarching family atmosphere. Today we are thrilled to see this home featured in a huge 16 page spread in the Dutch title vtwonen magazine and thought it would be fun for those of you who read this blog but don’t have access to vtwonen, to walk you through each space over the coming week. We’ll be sharing the living area, kitchen, play room, kids bedroom and guest bedroom plus a ton of resources so you can shop the tour yourselves. Let’s start today with the living room!

Renovator and project manager by profession, our client had already tackled the structural aspects of her spacious home, with the goal of creating a sense of comfort in what was otherwise a large and uninviting living space on the ground floor. When we stepped in, the starting point was clear with various interesting areas and a host of furniture to work with. While we like to work from the base upwards, the leg work had already been put, our client having already reworked the layout to maximise the functionality of each area. In the living room, what was initially a very large open space had been divided into various rooms and created an interesting yet functional home for her family of four. All  that was missing the finishing touch and a sense of cohesiveness throughout, and that’s where we come in!

Get the full scoop

Simple & Smart: Lighting by Vertigo Bird

29.01.18

Late last year we had the pleasure of teaming up with Design Studio Nu once more to shoot a line of contemporary lighting from the Slovenian label Vertigo Bird for their website and social platforms. As always, the girls at Nu took the lead in terms of concept and styling, choosing their new warehouse studio space as the location for the shoot with routed concrete walls and an industrial quality that was hard not to love. It was a fun project that we are excited to share with you today!

Vertigo Bird is a young lighting design house based out of Ljubljana, Slovenia, offering quality, timeless and energy efficient lighting. It was founded by Silvo Kacar of Arcadia Lightware – one of Slovenia’s most successful lighting companies. Silvo had seen the work that we had done previously (here and here) for the furniture label Rex Kralj and wanted to get their ‘simple and smart’ line of lights behind our lens too, starting with their newest products, the KAT flush mount ceiling lamp, the DEMIJOHN pendant with it’s warm wood edging, the cute and practical CONCIERGE wall mounted night light, and the FUNNEL pendant.

Get the full scoop

Studio Tour: Ask og Eng

15.12.17

One of the things we love most about social media are the connections we have been able to make, the friendships that have been forged, the creative collaborations that have been made a possibility and the inspiration that we are fortunate to have access to on a daily basis. Instagram has been such an integral medium for us to be able to share our own projects and inspire others along the way, but to be inspired ourselves by incredible creative talent all over the globe. One such talent is the Norwegian duo Kine Ask Stenersen and Kristoffer Eng behind Ask og Eng. We connected over Instagram, immediately taken by their beautiful kitchens and overall design ethos, and before we knew it we were headed to Norway to capture their home and studio space on camera. Today, we are thrilled to bring you a full tour of their Drammen studio and showroom, where they design, present and create their bamboo kitchens and furniture.

Husband-and-wife team Kine and Kristoffer founded Ask og Eng in 2016, having designed and built their own sustainable kitchens and furniture over a number of years. Kine’s background in environmental geography and climate change combines with Kristoffer’s background in architecture, resulting in a beautiful brand in which clever design, functionality and sustainability play a key role. Jump into the tour to see where they work and just how beautiful their creations are >> Get the full scoop

Project Miami | The Reveal

04.12.17

This post has been a long time coming, guys! There have been hints dropped on Instagram about a project we have recently rounded off in Miami, Florida. It’s been a year and a half in the making and it brings me so much joy to be able to share with you the results that we captured while on location a few weeks ago for the final install. Today we’ll walk you through the process, including the before shots we know you love so much, some of our designs and the finished results! Let’s jump straight in. 

I (Holly) took this project on a year and a half ago – before my merge with Hedda though she was a huge support throughout the process because an international interior design project is no easy feat, I can tell you! The project was a full tear-out, renovation and redesign of a two bed, three bath penthouse apartment. And we did it all from the other side of the world. With many logistical challenges along the way, you can only imagine how satisfying it is to finally be able to share the completed spaces with you today. Get the full scoop

People of the Sun African Homewares

12.09.17

You might recall we were recently hired to style and shoot in Greece for People of the Sun, a Malawi based furniture and homewares label that supports the local African economy by working with artisans and utilising their indigenous skills. They lovingly create a range of beautiful, hand made products for the home which we flew over to Athens to capture for People of the Sun’s new website and catalogue. Take a peek at our favourite shots below!

The goal for this shoot was to show how these beautiful African pieces translate in a European, contemporary interior, and to demonstrate how well they work with modern and classical furniture styles. People often don’t know how to style African pieces in their homes because they tend to be very ‘present’ and with this shoot we wanted to show how you can achieve balance but still highlight the ethic influences.

We based the shoot around a stunning apartment with high ceilings and classical detailing, and home to architect Dimitris Karampatakis of K Studio and artist Joanna Burtenshaw and the results were nothing short of splendid. We used primarily their own gorgeous furniture and art but also brought in various props to tell the story. I even travelled over there with books and ceramics in my backpack and carry on luggage. Muscle abuse like this is an occupational hazard, I tell you. For now though, let’s dive into the pretty pictures, shall we?

Get the full scoop

Hedda’s Bedroom Tour

04.08.17

Hi guys! It’s Hedda here. With Holly away in Sweden soaking up nature and having some down time, and a relative calm settling on the studio, I thought it would be a good time to do my first blog post (yikes!). What better way to start than with one of our favourite spaces to design: the bedroom. In this case MY bedroom. Our bedrooms are such a personal space, and for those of us with children in particular, a place to retreat and relax. So let’s get started with a little tour of my bedroom.

When we bought our 1930’s terrace house in December 2014, it was ‘unsellable’ and had been on the market for nearly two years. It had a bad case of subsidence, orange and green 70’s tiling in kitchen and bathroom, and layers upon layers of flowery wallpaper. I know this because I peeled them off myself. Also, our bedroom floor was literally at an angle. Of course, I immediately I thought ‘wow, this is a perfect house!’. Five months of renovations followed, among other things we extended at the back, thereby creating a large balcony off our master bedroom with french windows letting in plenty of light. Two other choices also made a big impact on our bedroom 1. we took out the fire place that was on the wall where we now have the bed 2. we decided to use the box room adjacent to our bedroom as a seperate dressing room. This meant that although the master bedroom is small, it is open and clutter free. Get the full scoop